06 42 26 16 60 info@yoga-bij-ingrid.nl

Lesstijlen

Wij bieden lessen aan voor iedereen. Gevorderd, geen ervaring, jong, oud, man, vrouw, studerend of niet? Iedereen is welkom. ‘Yoga Bij Ingrid’ geeft nuchter, ontspannen en met humor les, waarin jouw eigen grenzen, lichaam en geest centraal staan. 

Bij ons in de studio is Yin Yoga onze grootste passie. Hier in het kort waarom. Yin Yoga is geschikt voor iedereen. 

Het is een meditatieve yogavorm en meditatie heeft inmiddels zijn kracht wel bewezen! Het is een vorm waarbij je vanuit begeleide discomfort ruimte gaat maken in je lichaam. Doordat je langer in een houding bent, je de tijd neemt om je spieren te ontspannen en lang rek geeft, kom je terecht in de diepere lagen van je lichaam, je bindweefsel. Een belangrijke structuur. Bindweefsel geeft ons lichaam bescherming en structuur. 

Bovendien leer je doordat je langer in een houding bent, om écht te voelen wat je lichaam nodig heeft. Je maakt tijdens een yinles echt contact met jezelf, waardoor je inzichten en focus helderder worden. Je slaapt beter en je leert blessures te voorkomen. En voor de sporters onder ons: door de aandacht die je geeft aan dat bindweefsel kunnen je spieren weer groeien en sterker worden! En dit zijn nog maar een paar voordelen van Yin Yoga. 

Dus kom het écht eens zelf ervaren!

In een Yin Yang yogales werken we met beide kwaliteiten doordat actieve, dynamische bewegingen (Yang) afgewisseld worden met verstillende houdingen (Yin) die net als in de Yin lessen langer aangehouden worden. De Yang in de bewegingen is gericht op de spieren en zorgt voor een krachtig vitaal lichaam. De Yin houdingen richten zich meer op het dieper liggende bindweefsel rondom gewrichten en organen en brengen je in contact met de stilte in jezelf. Zo ontstaat er een gezonde balans tussen lichaam en geest.

Waarom Mannen yoga?

Ook om de man meer op de mat te krijgen en mannen zitten nu eenmaal anders in elkaar dan vrouwen. Generaliserend zijn mannen krachtiger en minder flexibel. Hierdoor passen sommige yoga houdingen beter bij mannen dan andere. Ook is de sfeer anders met alleen mannen en is het voor sommige mannen ook prettiger om niet alleen maar tussen de hele lenige en geoefende yoga dames te staan.

Mannen yoga is voor alle mannen, met of zonder ervaring en natuurlijk ben je als man ook welkom in alle andere groepen!

Hatha yoga is de eerste vorm van yoga waaruit de andere vormen van yoga zijn ontstaan.
Hatha yoga is een vorm van yoga waarbij je verschillende posities (asanas) met elkaar afwisselt.

Je beweegt van de ene naar de andere houding in een vloeiende beweging en blijft vaak enkele ademhalingen in dezelfde houding staan, waardoor de houdingen intenser worden.

Je ademhaling speelt een hele belangrijke rol.  Op deze manier ontstaat er stilte in jezelf en komen je geest en  je lichaam tot rust wordt opgebouwde stress losgelaten.
De houdingen zijn zacht tot uitdagend en worden op ieders kunnen aangepast.

Ook stretch je de spieren om je flexibiliteit te vergroten.
Elke les bestaat uit staande en zittende houdingen. In elke houding zoek je naar de juiste balans tussen inspanning en ontspanning, net als in het dagelijks leven.
De yogalessen zijn voor zowel beginners als gevorderden geschikt en we passen de houdingen altijd aan jouw eigen lichaam aan.

Binnenkort meer over te lezen!