06 42 26 16 60 info@yoga-bij-ingrid.nl

Workshops en meer...

Bij Yoga Bij Ingrid bieden we regelmatig leuke, leerzame en inspirerende workshops aan die een aanvulling zijn op de reguliere yogalessen. Workshops kunnen gericht zijn op verdieping maar ook ter inspiratie. Of gewoon om eens kennis te maken met andere thema’s. Dus laat je verrassen en inspireren. Beginner of gevorderd, dat is geen enkel probleem, want yoga ervaar je op je eigen tempo!

YIN XL Triggerpoints & balls
door Ingrid

 

Eerstvolgende workshop wordt nog gepland

 

Triggerpoints, ook wel bekend als spierknopen, zijn eigenlijk zeer lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat. Van buitenaf kunnen deze spierknopen voelbaar zijn als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes.

Wanneer je er flinke druk opgeeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan, en altijd op vaste plaatsen. Namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Vaak is de oorzaak overbelasting, stress of een slechte houding, maar ook een val of ongeluk, te weinig beweging of slechte voeding kunnen leiden tot het ontstaan van triggerpoints.
Door yin yoga poses uit te voeren in combinatie met ballen, gaan we op zoek naar de triggerpoints in ons lichaam. We laten, door te ontspannen in een houding, de spanning en pijn wegvloeien. En door de massage met de ballen worden afvalstoffen uit de triggerpoints geperst.

We sluiten af met thee en iets lekkers.

Enthousiast geworden? Meld je dan aan via onderstaande button!

Zondag 22 mei a.s. van 10.00 tot 11.30 uur
Docente: Ingrid
Kosten:
€ 20 p.p. voor leden
€ 25 p.p. voor niet leden

 

Voorstelling Els Pfann in Kapel Coudewater

In het voorjaar heeft Els een hele mooie voorstelling bij mij in de studio gegeven.

Een voorstelling waarin we een kijkje in haar leven mochten nemen, maar ook een prachtige voorstelling waar eenieder zich wel in herkent.

De mensen die er die dag bij waren, waaronder ik, hebben het echt als een cadeau ervaren,
het was kippenvel! Hoe leuk is het om te vertellen dat ze deze voorstelling weer gaat doen J Nu wel op een andere plek en tijd en voor de yogi’s van Yoga bij Ingrid is er dan een speciale kortingscode, hoe leuk is dat?

Wil je een hele mooie voorstelling ervaren op een magische plek (in de kapel van Coudewater te Rosmalen) geef dan je interesse door en dan komt het helemaal goed.

De datum is vrijdag 4 november a.s. om 19.30 uur.

Kun je niet wachten tot de opening van de inschrijving? Schrijf je hieronder dan in via email.

Yoga retreat Spanje

Meerdaagse reis met meerdere Yogi’s

Lijkt jou dat ook iets, échte Me-Time, een week in je eigen bubbel in de bergen. Heb jij daar ook zin in?
Ik zit weer vol inspiratie om je mee te nemen op jouw eigen reis en heb superveel zin om je te inspireren en helemaal onder te dompelen in alles wat maar met yoga te maken heeft!

Een plek waar het prachtig toeven is, midden in de natuur tussen de amandelbomen, de ruige bergen en het enige wat je hoort zijn je eigen voetstappen? Om dan ’s-avonds onder een prachtige sterrenhemel alleen maar te hoeven genieten!
Op deze heerlijke plek in het zuiden van Spanje worden we écht in de watten gelegd door Bert en Diny. Lieve warme Gestelse mensen met het hart op de goede plek. En samen met 10 andere yogi’s heb ik al het geluk gehad om daar te mogen zijn. We hebben het al mogen ervaren, dus ik weet waar ik het over heb.

Er is plek voor 8 yogi’s en je slaapt met 2 personen op één kamer, per kamer is er een heerlijke luxe badkamer en ook hebben we een eigen zwembad voor onze deur.
Een plek om jezelf een week lang onder te dompelen met Yin Yoga, Flow Yoga, Yoga Nidra, Meditatie, Adem, Mindfulness,  Mindwalk en Natuur en heel veel intuïtie. Dat alles onder het genot van lekker puur en lokaal Spaans eten. Kan het nog beter worden?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programma reis

Zaterdag
We landen in Alicante en vanaf daar gaan we met onze huurauto rijden naar onze Finca. Daar is er gelegenheid om je koffer uit te pakken, even acclimatiseren, jezelf even knijpen dat je er bent onder het genot van goed en lekker eten en drinken.

Dan starten we aan het eind van de middag met kennismaken en hoe de week er ongeveer uit zal zien, om daarna ’s-avonds met z’n allen te dineren onder de ondergaande Spaanse zon.

Programma van zondag tot en met vrijdag
Elke dag starten we met meditatie, wake-up yoga en pranyama’s, gevolgd door een lekker en voedzaam ontbijt. De rest van de dag ben je vrij om te doen en laten wat je wilt.

’s-Middags is er een lichte lunch tot je beschikking om daarna ook weer je eigen gang te kunnen gaan. Dat betekent, lekker doen waar je zin in hebt, lezen, luieren, of liever er op uit?
Richting de zonsondergang gaan we ons weer vullen met mindfulness, yin yoga en meditatie.
Dan staat er weer een diner op ons te wachten en is er daarna eventueel nog tijd voor mooie gesprekken of waar je dan ook zin in hebt.

Programma in het kort:
* 08.30 wake-up yoga, meditatie en pranayama (ademhaling)
* 09:45  ontbijt
* 10.45 vrije tijd
* 13.30 lichte lunch
* 17:00 yin yoga & meditatie en mindfulness
* 19:00 diner

Tips voor vrije tijd

  • Een uurtje rijden naar de zee, waar je kunt genieten van mooie kleine baaitjes
  • Lorca is heel leuk om te bezoeken.
  • Een dagje naar Alicante of Murcia (mooie historische steden en leuk om te winkelen)

Wanneer?
We komen zaterdag 1 oktober aan en gaan vrijdag 07 oktober weer naar huis

Kosten?
De kosten zijn € 1190,– per persoon, exclusief de vliegreis, reis en annuleringsverzekering (is verplicht) en de autohuur (die kosten kunnen we eventueel gezamenlijk dragen), behalve wanneer je alleen een auto wilt huren.

Verder is alles inbegrepen. En natuurlijk kun je altijd en onbeperkt gebruik maken van vers fruit, nootjes,  iets lekkers en water en sapjes.

Interesse?

Durf je een mooie en en verdiepende beslissing voor jezelf te nemen? IK WEL! Let’s do it en laat me voor 1 juni weten of je met me meegaat op reis.

Mocht het Coronavirus ons of jou weer in de greep krijgen kan de retreat natuurlijk kosteloos verplaatst worden, maar daar gaan we niet van uit.
Let’s think positive!

Misschien vind je het ook leuk om deze bijzondere reis samen met iemand te beleven dan krijg je bij een aanmelding van 2 personen een korting van 75 euro per persoon en lig je natuurlijk samen op jullie kamer.

Mocht je nog iets willen weten dan hoor ik het graag van je!